Нелоялна конкуренция! - Практическа медицина
Повръщане Диария Висока температура
Начало Pramed.com - Практическа медицина Контакти Реклама Условия
Pramed.com - Практическа медицина
pramed.com

Нелоялна конкуренция!


Вяроятно повечето от вас отдавна са се убедили, че от търсачка на информация, Гугъл се превърна в доставчик на реклама! Тази нежелана реклама - или т.н. спам се предлага от явни или най-често прикрити рекламни страници, които обичайно заемат върховите позиции, като просто ги купуват и ни натрапват изкривена, едностранчива и заблуждаваща информация, чиято единствена цел е да продава продуктите които се рекламират в съответната уеб-страница.
Ще ги познаете по не особено полезното съдържание на страницата, което обикновено е преписвано с леки козметични промени от други сайтове (вкл. и pramed.com) или превеждано от чуждестранни такива, а авторите са анонимни, немедицински лица или лекари със специалност далеч от темата на статията!Почти винаги тези натрапени страници са част от голям, печеливш (и платежоспособен) фармацевтичен, псевдомедицински или женски портал стремящ се към монопол върху информацията и печалбите от реклами и продажби на лекарства и хранителни добавки!
Ако пък някъде някоя постна страницата на Уикипедия упорито държи челната позиция, това е сигурен знак, че първото място още не е спазарено, но се пази за платежоспособен сайт когато му дойде времето.
Който вярва че рейтингът на един сайт се определя от неговата популярност е просто... наивник!
Всичко е бизнес! Както в почти всеки бизнес, печалбите са на първо място, а моралът на последно и просто... вашите пари трябва да влязат в едни джобове!

При цялата тази целенасочена дезинформация и безочлива манипулация на потребителските нагласи сред пациентите, единствените възможности за достъп на пациентите до професионална и обективна медицинска информация остават:
1.Посещение при лекар-най-добрия и практически незаменим вариант, но понякога достъпът е труден.
2.Различни форуми (полезни, но невинаги практични).
3.Собствен списък с връзки към доверени уебстраници, които можем да ползваме при нужда.Такъв лесен и вграден в браузърите списък на предпочитани линкове, който можем лесно да изготвим и ползваме е списъкът с отметки (bookmarks, favorites).

Този сайт не е комерсиален, няма реклами и предоставя безпристрастна и професионална информация, като по този начин практически намалява печалбите на Гугъл и търговците на здраве, затова те се стремят да го елиминират по всички възможни начини, вкл.като изтикват страниците му назад и надолу при търсене в търсачката.Вече дори свръхпопулярни доскоро топстраници не успяват да удържат своите челни позиции.Така че ако търсите по ключова дума някоя от статиите в този сайт, често няма да я намерите вече на първите места в търсачката, а някои уеб-страници доскоро на върхови позиции, сега няма да успеете да откриете въобще, дори и на 500-та позиция освен ако не напишете URL-а им в адресната лента или кликнете върху предварително поставена отметка в лентата с отметките ( bookmarks)!
Затова ако харесате някоя страница на сайта, която смятате че може да ви потрябва за информация или справка в един бъдещ момент като статиите за Грип, Ротарикс, Афти и др., най-сигурният начин да намерите отново желаната статия е да я маркирате като отметка или bookmark в браузърите с английски език.

×

Добавяне на страницата към списъка с отметките


Добавяне на страницата към списъка с отметките Добавяне на страницата към списъка с отметкитеЗатвори
Също така сравнително по-лесно можете да намерите страниците на сайта като използвате търсачките Yahoo и Bing и то през сигурен браузър като Firefox (макар че и при тези търсачки пазарния принцип издига спама към върховите позиции). Във всеки случай страниците на сайта се зареждат още по-бързо през тях, защото Гугъл забавя скоростта на зареждане, като блокира важни css-файлове и връзки на сайта pramed.com

Пожелавам ви приятно четене!

Д-р Румен Петков