Варицела Повръщане Диария
Начало Pramed.com - Практическа медицина Контакти Реклама Условия
Pramed.com - Практическа медицина
pramed.com

Нелоялна конкуренция!


Уважаеми посетители.

В днешния свят на тотална комерсиализация, Гугъл ни затрупва със т.н. спам - явни или най-често прикрити рекламни страници, които винаги заемат върховите позиции, като просто ги купуват и ни натрапват изкривена, едностранчива и заблуждаваща информация, чиято единствена цел е да продава продуктите които се рекламират в съответната уеб-страница.Ще ги познаете по не особено полезното съдържание на страницата, което обикновено е превеждано от чужди сайтове, а авторите са анонимни, немедицински лица или лекари със специалност далеч от темата на статията!Почти винаги тези натрапени страници са част от голям, печеливш (и платежоспособен) фармацевтичен, псевдомедицински или женски портал стремящ се към монопол върху информацията и печалбите от реклами и продажби на безполезни и скъпи лекарства и хранителни добавки! Ако пък някъде някоя постна страницата на Уикипедия упорито държи челната позиция, това е сигурен знак че първото място още не е спазарено, но се пази
за платежоспособен сайт когато му дойде времето.
Който вярва че рейтингът на един сайт се определя от неговата популярност е просто... наивник!
Всичко е бизнес! Както в почти всеки бизнес, печалбите са на първо място а моралът на последно и просто... вашите пари трябва да влязат в едни джобове!

В тази ситуация на целенасочена дезинформация и безочлива манипулация на потребителските нагласи сред пациентите, сигурните начини за достъп на потребителите до професионална и обективна информация остават:
1.Посещение при лекар-най-добрия и практически незаменим вариант, но понякога достъпът е труден.
2.Различни форуми (невинаги полезни).
3.Собствен списък с връзки към доверени уебстраници, които можем да ползваме при нужда.Такъв лесен и вграден в браузърите списък на предпочитани линкове, който можем лесно да изготвим и ползваме е списъкът с отметки (bookmarks, favorites).

Този сайт не е комерсиален и предоставя безпристрастна и професионална информация, като по този начин практически намалява печалбите на търговците на здраве, затова те се стремят да го елиминират по всички възможни начини, вкл.като изтикват страниците му назад и надолу при търсене в търсачката.Вече дори свръхпопулярни топстраници не успяват да удържат своите челни позиции.Така че ако търсите по ключова дума някоя от статиите в този сайт, често няма да я намерите вече на първите места в търсачката, а някои уеб-страници доскоро на върхови позиции, сега няма да успеете да откриете въобще, дори и на 500-та позиция освен ако не напишете URL-а им в адресната лента или кликнете върху предварително поставена отметка в лентата с отметките ( bookmarks)!
Затова ако харесате някоя страница на сайта, която смятате че може да ви потрябва за информация или справка в един бъдещ момент като статиите за Висока температура , Повръщане , Имунизационен календар и др., най-сигурният начин да намерите отново желаната статия е да я маркирате като отметка или bookmark в браузърите с английски език.

×

Добавяне на страницата към списъка с отметките


Добавяне на страницата към списъка с отметките Добавяне на страницата към списъка с отметкитеЗатвори
Също така сравнително по-лесно можете да намерите страниците на сайта като използвате търсачките Bing или Yahoo .

Пожелавам ви приятно четене!

Д-р Румен Петков